Informatie: onmisbaar voor iedere ondernemer

Iedere ondernemer heeft behoefte aan informatie. Ben je een (startende) ondernemer, dan wil je weten wat er speelt in jouw branche en wat de andere spelers in jouw markt doen. Op basis van die kennis kun je een onderscheidende positie voor je bedrijf kiezen.

Bovendien wil je weten waar je klanten behoefte aan hebben en hoe je ze het beste kan bereiken. Ook als je al langer meeloopt als ondernemer en je een gerenommeerd bedrijf hebt opgebouwd, is het waardevol om gedegen beslissingen te nemen op basis van actuele en relevante informatie over je markt. Regelmatig monitoren wat jouw concurrenten doen en wat er in de branche speelt, levert je bruikbare kennis op waarmee je een strategische voorsprong kunt nemen.

Voor iedere ondernemer geldt dan ook: een investering in kennis over je branche en je klanten verdien je al snel terug.

Producten

Afhankelijk van jouw informatiebehoefte is een bedrijfsprofiel, een branche-analyse of een concurrentieanalyse het meest geschikt. Een marketingplan of businessplan geeft een totaalbeeld van hoe jouw bedrijf het beste in kan spelen op externe kansen en bedreigingen. Wil je een nieuw product of dienst in de markt zetten, dan heb je waarschijnlijk behoefte aan een haalbaarheidsonderzoek.

Door rekening te houden met de sterke en minder sterke kanten van jouw eigen bedrijf, kan je de beste strategische richting voor jouw bedrijf vaststellen. Daar rollen vervolgens concrete actiepunten uit waarmee je direct aan de slag kunt.

Om op de hoogte te blijven van trends en ontwikkelingen kan je kiezen voor een nieuwsbrief die je dagelijks, wekelijks of maandelijks ontvangt. Als jouw vraag of informatiebehoefte buiten deze producten valt ben ik uiteraard bereid een op maat onderzoek uit te voren. In overleg bespreken we dan hoe Adalyse in de informatiebehoefte kan voorzien en in welk format de informatie het beste aangeleverd kan worden.

Adalyse biedt kennis: over jouw klanten, concurrenten en de trends en ontwikkelingen in jouw markt. Daarnaast biedt Adalyse structuur: in business development processen, zodat je de klanten beter bereikt.

Adalyse werkt voor startende ondernemingen die meer informatie over hun cliënten zoeken. Maar ook voor grote kantoren om markten te monitoren, en om bedrijfsprofielen, brancheanalyses of concurrentieanalyses te maken.
Voor bedrijven/kantoren ondersteunt Adalyse de commerciële processen: offertes/pitches/proposals schrijven voor grote projecten, templates opstellen en structuur in de verkoopprocessen aanbrengen.